Vážení američtí vojáci,
drahé mírové síly,
když bylo 11. září, jel jsem o den později do armádního zařízení v německém Giessenu.
Promluvil jsem si s americkým pracovníkem ve službě a předal mu několik lilií.
Řekl jsem: "Pane, moje rodina a já cítíme hlubokou lítost nad vaší ztrátou. Přinesl jsem vám tyto květiny, abych vám ukázal, že s vámi soucítíme." Vzal si květiny a řekl: "Dobře, děkuji." Odpověděl jsem: "Ať se stalo cokoli: Nedovol, aby nenávist ovládla tvou duši, bratře."
Dnes je situace jiná. Celosvětová situace se soustředí na otázky klimatu a samozřejmě na Coronu.
Na světě je stále potřeba nějaká armáda, dokud budeme všichni bojovat proti sobě. Já osobně bych dal přednost světu bez jakýchkoli zbraní a armád. Ale přinejmenším vidím, že něco takového stále potřebujeme. Jsem přítelem mírových sil OSN a za ta léta jsem se naučil jednu věc. Naučil jsem se, že láska natahuje ruce ještě jednou, když se nechá kousnout, ale také jsem se naučil, že láska se může bránit.
Všichni jste tu proto, abyste se postavili za demokracii a svobodu. Svobodu volby, svobodu srdce, duše a mysli.
V osmdesátých letech minulého století zpíval Sting z britské skupiny Police. Ta píseň měla jeden verš, který si jasně pamatuji:
"Věřím, že i Rusové milují své děti."
Brzy vstoupíme do zcela nové éry lidstva této planety. Když se v roce 1969 Neil Armstrong procházel po Měsíci, řekl nám všem: "Pro mě je to jen malý krok, ale pro lidstvo je to velký krok".
V dnešní době se na tomto velkém kroku podílíme všichni. Zaměříme-li se na skutečnost, že je mnohem více věcí, které máme jako lidstvo společné, než těch, které nás rozdělují, budeme schopni plně projevit období, v němž už nebudou nutné žádné války.
Vy všichni, kteří jste dnes zde, pracujte na tom, aby se tato budoucnost začala rozvíjet. Ano, bude tu nebezpečí. Ano, bude to smutek. A ANO, vím, že se všichni budete snažit udělat vše, co je nutné, a zároveň se soustředit na celkový úkol: Mír na Zemi.
Buďte silní, sebevědomí, důvěřiví a zachovejte si víru. Ať vás Všemohoucí Otec a Nebesa nad vámi vedou a chrání na vaší misi a ať všichni myslíte na budoucnost.
Sjednocené lidstvo a mír na Zemi.