Αγαπητοί Αμερικανοί στρατιώτες,
αγαπητές δυνάμεις διατήρησης της ειρήνης,
όταν έγινε η 11η Σεπτεμβρίου, μια μέρα αργότερα πήγα σε στρατιωτική εγκατάσταση στο Gießen της Γερμανίας.
Μίλησα με έναν Αμερικανό υπάλληλο υπηρεσίας και του παρέδωσα μερικά κρίνα.
Είπα: "Η οικογένειά μου και εγώ λυπούμαστε βαθύτατα για την απώλειά σας. Σας έφερα αυτά τα λουλούδια για να σας δείξω ότι σας συμπονούμε". Εκείνος πήρε τα λουλούδια και είπε: "Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την ευγνωμοσύνη σας: "Εντάξει, σας ευχαριστώ." Εγώ απάντησα: "Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τα λουλούδια: "Ό,τι κι αν συνέβη: Μην αφήνεις το μίσος να κυριαρχεί στην ψυχή σου, αδελφέ".
Σήμερα, έχουμε μια διαφορετική κατάσταση. Η παγκόσμια κατάσταση επικεντρώνεται στα κλιματικά ζητήματα και φυσικά στην Κορόνα.
Υπάρχει ακόμα ανάγκη για κάποιο στρατό σε αυτόν τον κόσμο, όσο συνεχίζουμε να πολεμάμε ο ένας τον άλλον. Εγώ προσωπικά θα προτιμούσα έναν κόσμο χωρίς όπλα ή στρατούς. Αλλά, τουλάχιστον, βλέπω ότι εξακολουθούμε να έχουμε ανάγκη από κάτι τέτοιο. Είμαι φίλος των Ειρηνευτικών Δυνάμεων του ΟΗΕ και έμαθα ένα πράγμα με τα χρόνια. Έμαθα, ότι η αγάπη απλώνει τα χέρια της άλλη μια φορά καθώς δαγκώνεται, αλλά έμαθα επίσης, ότι η αγάπη μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της.
Όλοι σας βρίσκεστε εδώ για να υπερασπιστείτε τη δημοκρατία και την ελευθερία. Ελευθερία της επιλογής, ελευθερία της καρδιάς, της ψυχής και του μυαλού.
Κατά τη δεκαετία του 1980 υπήρχε ένα τραγούδι από τον Sting του βρετανικού συγκροτήματος Police. Το τραγούδι είχε έναν στίχο, τον οποίο θυμάμαι καθαρά:
"Πιστεύω ότι και οι Ρώσοι αγαπούν τα παιδιά τους"
Είμαστε έτοιμοι να εισέλθουμε σε μια εντελώς νέα Εποχή για την ανθρωπότητα αυτού του πλανήτη. Το 1969, όταν ο Νιλ Άρμστρονγκ περπάτησε στο φεγγάρι, είπε σε όλους μας: "Είναι ένα μικρό βήμα για μένα, αλλά είναι ένα μεγάλο βήμα για την ανθρωπότητα".
Σήμερα, όλοι μας συμμετέχουμε σε αυτό το μεγάλο βήμα. Εστιάζοντας στο γεγονός, ότι υπάρχουν πολύ περισσότερα πράγματα που έχουμε κοινά ως ανθρωπότητα από όσα μας χωρίζουν, θα είμαστε σε θέση να εκδηλώσουμε πλήρως μια περίοδο κατά την οποία δεν θα χρειάζονται πλέον πόλεμοι.
Όλοι εσείς, που βρίσκεστε εδώ σήμερα, εργαστείτε για να ξεκινήσει αυτό το μέλλον. Ναι, θα υπάρξει κίνδυνος. Ναι, θα υπάρξει θλίψη. Και ΝΑΙ, ξέρω ότι όλοι σας θα δώσετε τον καλύτερό σας εαυτό, για να κάνετε ό,τι είναι απαραίτητο, έχοντας παράλληλα το μυαλό σας συγκεντρωμένο στο συνολικό έργο: Ειρήνη στη Γη.
Να είστε δυνατοί, να έχετε αυτοπεποίθηση, να έχετε εμπιστοσύνη και να διατηρείτε την Πίστη. Είθε ο Παντοδύναμος Πατέρας και οι ουρανοί πάνω από σας να σας καθοδηγήσουν και να σας προστατεύσουν στην αποστολή σας και είθε όλοι σας να έχετε κατά νου το μέλλον.
Μια ενωμένη ανθρωπότητα με Ειρήνη στη Γη.