Omega.
Somos Espíritu. Jesteśmy z wiecznej łaski
Całe życie pochodzi z JEDNEGO Boskiego źródła. To źródło znane jest na ziemi jako Ojciec, lub Stwórca.
Bóg jest energią. Jedyna energia. Zamieszkuje ona każde życie, a każda mała rzecz we wszechświecie jest zasilana przez tę Siłę. Właśnie wtedy, gdy myślisz, że istnieje jakikolwiek byt, który nie jest w ruchu - a ruch to życie - pomyśl o najtwardszej skale, jaką możesz sobie wyobrazić. I wtedy skup swój umysł na molekularnej i atomowej strukturze tego kamienia i zobacz, jak atomy tańczą wokół w najbardziej cudowny i cudowny sposób w czystym ruchu. Skała nie jest już solidna.
Ciało ludzkie składa się głównie z płynów, które nie są niczym więcej niż łykiem wody wypełnionym pewnymi neuroprzekaźnikami i napędzanym przez hormony. A jednak ma duszę jako swoją wewnętrzną prawdę i czyste istnienie. Dusza ta nie powinna być uważana za niezmienną na sposób chrześcijański, ale raczej buddyjski, jako monada, zmieniająca swoje istnienie w ciągu wszystkich różnych żyć, jakie prowadzimy we wszystkich naszych wcieleniach.
Tak, jesteśmy Stworzeniem. I tak, jesteśmy twórcami. Boska energia, która mieszka we wszystkich istnieniach, może być kierowana przez nas samych na dowolnie wybraną pozycję. To jest nasza wolność wyboru, podczas gdy w pozycji neuro-molekularnej nasze drogi są zdeterminowane.
Ojciec, który troszczy się o swoje dzieci, nie będzie im mówił, w co mają się bawić. Z jego punktu widzenia mogą bawić się w chowanego lub piłkę nożną, ale najlepiej, żeby nie zależało mu na tym wyborze. Chce tylko, żeby byli pewni swoich decyzji.

Tak jak i Niebiosa nad nami.
Zawsze czuj się wolny, aby grać w gry, które chcesz, ale upewnij się, że podejmujesz tę decyzję z najwyższego aspektu własnej osobowości. Bądź kreatywny, a nie reaktywny w swoim wyborze. Poruszcie się i pozwólcie doświadczyć Boskiego Źródła poprzez wasze własne refleksje na temat życia.
Kontempluj nad wszechświatem. Odtwórz i wyobraź sobie jego piękno jako całości i w szczegółach. Pozwól swojemu duchowi i umysłowi podróżować gdziekolwiek chcesz, ale upewnij się, że jest to bezpieczna podróż. Pomóż swoim braciom i siostrom, aby pozwolili im stać się tym, kim naprawdę są i pomóż im odkryć piękno, które w nich mieszka i świeci, tak jak w nich samych.
Kosmos jest w przeważającej większości zamieszkany. Wszystkie istnienia niosą w sobie ducha, wszystkie istnienia niosą w sobie świadomość. Świadomość ta jest stopniowo odzwierciedlana dzięki zadaniu specyficznej kreacji. Innymi słowy: ameba może robić dokładnie to, co może robić ameba - tak jak człowiek może robić dokładnie to, co może robić człowiek. Nie ma w tym wyższego lub niższego stopnia; Wszystkie życia są równe i muszą być za takie uważane.
Jest tylko jedna energia. Energia ta oscyluje pomiędzy dwoma biegunami, których doświadczamy w życiu. Jest ciemna siła i jest jasna siła. Oba mają taką samą energię jak baza, ale są wyrażane inaczej. Fizycznie, istnieje siła elektrowni jądrowych, które dostarczają nam energii (rozszczepienie jądrowe) i siła Słońca (fuzja jądrowa). Oba dają energię. Te dwa bieguny mogą być różnie przeżywane w życiu człowieka, jako strach i miłość. Oba stany psychiczne są możliwe do pomyślenia i mają swoją kwalifikowalność.
W kosmicznych przejawach, całe życie wchodzi i wychodzi. Tak samo jest z człowiekiem i tak samo jest z wszechświatami. W hinduistycznym ujęciu nazywa się to "Brahma-życiem", które opisuje drogi wszechświatów. Dlatego nie ma "stabilnego kosmosu": to, co wchodzi, musi wyjść. Pewnego odległego dnia nastąpi wielki trzask naszego Kosmosu. I ta kula ziemska zacznie wtedy ponownie swoje istnienie w nowej formie innego, nowo narodzonego Kosmosu.
Jestem Chrystusem, na którego wszyscy czekaliśmy. Jestem Buddą Wieku Wodnika, "białym bratem Wschodu", Bahaną Indian Hopi. Ja jestem Mahdi muzułmanów i ja jestem wybranym pasterzem. Teraz zaczyna się leczenie.
Kind Regards,
brah