Sanje 1
1.
Noč je, ne daleč v prihodnosti. Sem v pravokotni sobi brez oken, visoki približno pet krat osem metrov. Razen treh trsnih foteljev, prevlečenih z rjavim oblazinjenjem, in majhne mizice ob foteljih soba ni opremljena. Pohištvo ni nameščeno v središču, temveč v kotu na daljši strani sobe. V sobi stojijo moj brat, mama, njen fant in dva neznana moška, ki so od mene oddaljeni približno tri metre. Sedim v enem od foteljev, obrnjen proti sredini sobe - nasproti mene sedi približno 25-letna ženska mirnih oči in dolgih temnih las. Čakamo in ugotovim, da je soba čakalnica. Počutim se resno in mirno.
Ženska nasproti mene se pogovarja z mano. Pravi, da se bo naše potovanje kmalu začelo in da se moram pripraviti. Spoznam, da je Plejadčanka. Pogledam ji globoko v oči in obe vesta, kaj si druga misli in kam se bo naše potovanje nadaljevalo.
Soba je napolnjena s kristalno, mavrično svetlobo, ki pleše in teče po stenah. Blešči se v vseh barvah - kot dragulji. Svetloba prihaja skozi odprtino na moji levi, skozi katero ne morem pogledati ven, saj je odprtina vzporedna z mano. Svetloba je hladna, čeprav je hkrati topla, nekako pomladna, bleščeča. Zavedam se, da so to odsevi svetlobne ladje, ki je pristala zunaj in čaka.
Brat me pogleda z mešanico prepoznanja, dvoma, resnosti in strahu ter vpraša: "Kaj je to za avto, ki ga vozimo?" V njegovem glasu se skriva spoznanje o odgovoru, ki si ga je že dal. Nasmehnem se mu in mirno rečem: "To je moj avto: "To ni avto, dragi Jens." Moj brat se počuti potrjenega v svoji prepoznavni domnevi in skloni glavo - vidno živčen, resen in vznemirjen - meditativno prepoznava in premišljeno čuti.
Ženska nasproti mene me pogleda v oči in mi da vedeti, da bo kmalu prišel čas. Čutim njene misli. Prosim jo, naj najprej pospremi mojo družino, saj se želim v meditaciji in molitvi še posloviti od zemlje. Vem, da pot tja in nazaj - dokler me ne bo pobrala - traja pol ure.
Moja družina skupaj z dvema moškima in žensko zapusti sobo in se vkrcajo na svetlobno ladjo. Jaz molim in meditiram. Vem, da se bom čez nekaj časa vrnil na Zemljo. Z duhom in srcem objamem in ljubim Zemljo ter se ji zahvalim. Prebudim se.
2.
Sem v pritličju okroglega stolpa, ki ima približno pet nadstropij. Soba ima premer približno šest metrov. V njej so okenske reže, podobne luknjam. Soba je neopremljena, stene pa so narejene iz belo-sivega betona. Na stenah ni slik. V tem nadstropju sem sam. Je tik pred mrakom.
Vem, da je invazija neizbežna. V stavbi - teh je veliko - se v zgornjih nadstropjih zbere nekaj ljudi. Čakamo na evakuacijo.
Odpnem si trak za lase in lasje mi padejo čez ramena. Oblečen sem v belo haljo - podobno dolgi togi. Dvignem se za eno nadstropje in zagledam stražarje in ljudi v enakih oblačilih, kot jih nosim jaz. Ljudje tu so prestrašeni, v sebi pa čutim nemoč in spoznanje.
Oblikujemo krog in pokleknemo. Molimo.
Nenadoma se znajdem na strehi stavbe. Vidim številne vesoljske ladje in moške v črnih bojnih oblekah, ki "vdirajo" v našo stolpnico. Povsod čutim navdušenje in priznanje. Zemlja in njena bitja so nehala spati. Molim. Prebudim se.