Mazais muļķis
"Kādu dienu jūs tiksiet svētīts ar sapni, kas ieviesīs jūsu dzīvi pareizajās sliedēs," sacīja manu, un šķita, ka viņš atrada gandarījumu, atkal koncentrējoties uz kurpēm.
Tie — manāmi nolietoti un novecojuši, kas to lai zina, cik ilgi — bija labi piemēroti vecā vīra ceļojumu hronikēšanai. Šķita, ka tās nebija neērtas, jo vīrietis spēlējās ar pirkstiem zem kaulainās, trauslās ādas. es pasmaidīju. Pusaudža gados man piederēja apavu pāris, kas manai mātei bija nepatīkami. Bet man patika savas vecās čības-iespējams, tieši tāpēc. Vispār es biju diezgan pazīstams ar šo dīvaino svešinieku-jau no agras bērnības vienmēr tie vecie, baltmatainie vīrieši, manuprāt, bija apgaismoti.
Šķita, ka viņam bija aizdomas, kas slēpjas aiz manas pieres, tāpēc viņš salocīja savu. "Tu esi stulba," viņš man aizrādīja, jo šim dīvainajam svešiniekam acīmredzami trūka vēlmes rāt. Jāatzīmē, ka viņa manierē bija arī tikai neliela nožēla par manu nežēlīgo eksistenci; apstāklis, kas man deva maigas cerības. Lai gan es vairākkārt biju apņēmies no tā izvairīties, tagad es koncentrējos uz manu, gaidot un gaidot.
"Tu neesi tālu gājis, cilvēk, bet tavs ceļš iet pa īsto, svētīgais," viņš atkal pacēla balsi, un uz brīdi man šķita, ka viņš ir atradis prieku no mācības vai vismaz sasilda. pats. Bet es laikam atkal kaut ko tādu iedomājos, kā tas piestāv manam dzīvesveidam.
“Tavs ceļš, brahbata, ir kā čūska, kas tiek aprīta”…

II.
Kad atceros tikšanās ar savu vīru, es vienmēr domāju par viņa apaviem.
Šīs kurpes savā nelīdzenumā, to taukainajā spīdumā, ar nodilušiem papēžiem un caurumiem ierastajās pārspīlētajās vietās rada tik aizkustinošu iespaidu, ka tie jau ir cienījami un burvīgi skati. Un tomēr tie parādās ar izaicinošu pretestību. Tas ir pārsteidzoši, ka es ievēroju šādas lietas, jo es parasti nezinu neko, kas būtu jāzina par apaviem.
Kad mans manu sazinās ar mani, viņš dod priekšroku neuzkrītošai figūrai. Tas arī ir pārsteidzoši, jo es domāju, ka es viņā atpazīstu noteiktas veltīgas iezīmes. Tādā veidā viņš ar, piemēram, garīgu izskatu, varētu viegli iedvest no manis nepieciešamo cieņu. No tādām lietām viņš turas tālāk tikai ērtību pēc, jo atmosfēras maiņa vienmēr nogurdina. Esmu pārliecināts, ka tikai tīra slinkuma dēļ viņš saglabā parastu izskatu, tādējādi dodot priekšroku savu veltīgo vajadzību apmierināšanai, nevis man.
Vecais vīrs šodien šķiet uzmanīgs.
Gaismā viņš vienmēr šķiet domīgs, jo šķiet, ka viņam šī loma patīk. "Es jautāju, visu cieņu," viņš sāk sarežģīt lietas, "vai jūs uzskatāt sevi par apgaismotu cilvēku?" Pieskarieties. Tas notiek, kad ļaujat savām domām klīst. Tagad atliek gudri izvēlēties vārdus. Nojaušu, ka viltīgais suns atkal kaut ko izdomā. "Es ticu, ka varu apgalvot," es sāku šaubīgi domāt, "ka varu izveidot pasaules siluetu." Nu. Atzīšos, neveikls teikums. "Uz ko, Brahbata, jūs pamatojat šīs zināšanas?" — manu kliedza. Tur tas ir. Viņš vēlas mani atkal notvert. Nezinu. Es laikam zaudēju prātu...
"Es esmu lasījis dažas vērtīgas lietas un varu ievietot lietas kontekstā," es piesardzīgi atbildēju, nepārsteidzot sevi ar šo prāta klātbūtni. Ja tikai es negatavoju savus vārtus.

"Tad ceļā uz gudrību, vai ne?" smīnēja idiots. "Bet jums joprojām ir jābūt nedaudz pacietīgam, ja vēlaties sasniegt sfēras, kuras es domāju. Ceļš ved caur tīru sirdi un skaidru galvu. Šī retzemju būtne vēlas būt labi sagatavota. Tu, mans draugs, spried pasaules uzskats, ko tu pats esi radījis, vai tas, kurš iet savu ceļu, ir tīrs? Jūsu ticība un uzticība padara jūs stipru, bet jūsu acis skatās tikai vienā virzienā, ļaujiet gaismai ienākt tumsā.
Kāpēc viņam vienmēr ir jārunā tik uzpūtīgi? Es viņu precīzi nedzirdēju, bet domāju, ka jāviņš droši vien nebija gaidījis manu atbildi. Vislabāk būs, ja es viņu vēl mulsināšu, tad viņš padomā un tas vienmēr aizņem ilgu laiku. "Tas viss man ir zināms," es piekritu manu viedoklim. "Bet jums jāatceras, ka es esmu radījis šo pasaules uzskatu kā savas pieredzes un pārējā prāta summu un ka es sevī nesu nodomu un pārliecību to pilnveidot tālāk. Mans pasaules uzskats ir apvienots kā manu zināšanu un zināšanu summa. ir pakļauta ikdienas izmaiņām, jo tās sastāvs un svars mainās. Ātri jautāju triumfējošā tonī kā pretjautājumu, lai pagaidām savāktos.
Nesaprotami, manu uzjautrināti pasmaidīja!
"Drosmīgs cilvēks, šķiet, ka vēlaties pielikt pūles, un jūs, šķiet, esat gatavs meklēt, un kādu dienu jūs pat vēlaties redzēt, un pajautājiet sev, kur tas ved uz galamērķi, bet arī ceļš ir jāizvēlas rūpīgi. Tu ej savu maršrutu, labi padarīts, bet tavs maršruts ir citu uzzīmētajā kartē Tu esi kautrīgs, cilvēks, iet cauri dzīvei bez kartes ārā."
Ko es nevaru ciest par manu, ka viņš visu saka tik sarežģīti. Pie katras izdevības viņš paceļ acis pret manu seju, kad es atkal varu ieklausīties viņa gudrībās. Vai es minēju, ka viņš, iespējams, ir veltīgs? Es gribētu pagriezt viņam degunu. Vai vienkārši izbāzt mēli. Ne tāpēc, ka es viņu nesapratu, bet tikai tāpēc, lai redzētu, ko viņš darīs. "Ja jums ir visas šīs patiesības, kāpēc gan nepadalīties tajās ar mani?" Es izaicinoši iesaucos. Vecajam vīram vispirms būtu kaut kas jāizdara.
Manu tagad acīmredzami jautri pakratīja galvu.
"Jūsu enerģiskā steiga ir jūsu entuziasma un nepacietības izpausme," viņš man piemiedza aci. “Bet jums vispirms ir jāiemācās, lai jūs varētu atpazīt ceļu uz patiesību, un tad jums ir jāspēj izlemt, un izvēlēties pareizo ceļu nav viegli un sapinušies, citi, šķiet, sola ātru atbildi. Daži ceļi ved uz vārtiem, un tikai tas, kurš ir atradis atslēgu sevī, var tos atvērt viens bet lielākā daļa ceļi," teica mans, "jūs tos nepazīstat un neuztverat, tas nav tā, kā jūs domājat, nevis ceļi, kas no jums izbēg, bet jūs viens Kurš ir ceļš, kas ved uz patiesību Kad jūs baudāt ziedus laukos, apstājieties un izbaudiet to graciozo krāšņumu. Labi, ļaujiet viņiem apburt? esiet pateicīgs, ka viņi jums atklāj sevi atklāt viņu godību un izstiept savus smalkos ziedu sapņus līdz debesīm. Uztveriet to visu kā dāvanu, saprotiet to, pirms uzdodat jautājumus par patiesību. Uzmanies, brahbata,” viņš pina man apkārt savu tīklu, „jautāt patiesību. Taču plānojiet savu ceļu un atkal un atkal sadaliet maršrutu posmos. Atpūtieties un apsveriet. ...bet klīst, kur gribi.
"Varbūt es gribu kļūdīties," es teicu, "bet ar filozofiju vien mani nekur nenovedīs. Jums noteikti ir taisnība, manu manu, bet vai nav nekādas noderīgas atbildes?" Viņš ir skaidri apmulsis.

III.
Ar apjukušu pasaules skolotāju jābūt uzmanīgiem.
Citādi, ja mans manu attiecībās ar mani ir diezgan cildens un pārdomāts, viņš mēdz, reiz sevis apburts, pāriet no simtās uz tūkstošdaļu. Man pastāvīgi viņam jāatgādina manas salīdzinoši pasaulīgās rūpes, pretējā gadījumā viņš apmaldīsies metafizikas un citu spekulatīvu zinātņu pārpasaulīgajās sfērās. Lai gan viņam ir pastāvīgi jāuzsver sava ievēlēšana, liela daļa no viņa teiktā man ir jēgpilna, kas nav pārsteidzoši, jo tās lielākoties ir vecas cepures. Acīmredzot viņš manu provokatīvi uzdoto jautājumu bija interpretējis kā nepatiku, citādi viņa kritiskais, pētošais skatiens nebija izskaidrojams.
“Laikam tu vēl neesi gatavs doties,” manuprāt, manuprāt, mani izrāva. "Tu izskaties pēc gaiša bērna, bet joprojām vari tikai rāpot, dzert tikai savu parasto dzērienu un ēst tikai savu ierasto ēdienu. Un tagad tu prasi no manis, no visiem cilvēkiem, noderīgu atbildi. Nesteidzies un atver prātu prātu, tad jūs varat sasniegt pasauli. Ilgtermiņā jūs atradīsit savu pielietojumuapgūsti kādas zināšanas,” manu tagad uzmundrinoši uzsmaidīja man, “vēlies, cilvēk, kā pēc dārguma un ilgojies pēc tā. Gudri atpazīsit noderīgos ceļā uz atbildi un mazāk noderīgos tāpat vien. Bet, kad esat izsekojis patieso taku, sekojiet tai tālāk.

Savā cieņā viņš šķiet tik pārliecināts par sevi, ka es varētu kliegt. Bet, tā kā viņam daudz jākoncentrējas, lai izskatītos cienīgs, es varētu viņu pierunāt no viņa rezerves. "Tu neļausi man ēst no zināšanu koka," es iesaucos, "bet nākamajā elpas vilcienā jūs vainosiet mani par šo, manu trūkumu! Meistardarbs. Īstajā brīdī es gandrīz palaidu garām aizkaitināto mirdzumu manu acis-kamēr mani aizrāva spēcīgā valodas izteiksme un manu vārdu vienkāršība. Tagad viņš ir manā tvērienā, un viņam, iespējams, būs jākļūst skaidrākam tas, kas attiecas uz azartspēlēm, noteikti attiecas arī uz zināšanām.
Atkal manu smaidīdams pakratīja galvu. "Es tikai gribēju teikt, ka jums ir jāpraktizē pacietība. Sēklai vispirms ir jāuzdīgst, pirms varat novākt ražu. Jums un man, Brahbata, ir laiks, daudz laika. Meklējiet atbildi, bet sāciet meklēt tur, kur tas jums ir piemērots. Mans tagad tuvojās man tik tālu, ka es jutu viņa elpu uz krūtīm, šķiet, ka viņa skatiens vēlējās mani steidzīgi caurdurt, kamēr viņš turpināja runāt piesardzīgi: "Jā, mums ir viss laiks pasaulē. Bet lietderīgi izmantojiet savu laiku, netērējiet to. Bet jums ir jānoskaidro, kam jūs to iztērējat un kam jūs to tērējat. Tas ir viss, kas man jums jāsaka. Sāc atrast savu ceļu un tad seko tam,” manu dominēja manī un, iespējams, pārāk labi apzinājās savu nedaudz teatrālo ietekmi uz mani. Tomēr viņš turpināja runāt. “Ik pa laikam es būšu tavs kompanjons, es dalīšos ar jums savā ēdienā un lauzīšu ar jums savu maizi. Atslēga uz jūsu pasaules vārtiem ir aprakta dziļi tevī, atrodi to un izmanto, kad būs īstais laiks.
Ar šiem vārdiem manu uzsprāga sārtā mākonī, gatavs uz skatuves, lai beidzot pieprasītu man tik ilgi trūkto cieņu. Es nezinu, kā viņš to izdarīja, bet viņš noteikti ir izveidojis kaut kādu para-sugestīvu-hipnotisku Leipcigu visam manā galvaskausā. Burvji un citi žonglieri man vienmēr ir bijuši noslēpumi.
"Putekļi putekļos," es čukstēju viņam pakaļ. Vismaz bija tumšs, citādi manu trūka vissīkāko spirituālo prasību. Pat lāzera zibšņus vai sfēriskas skaņas nevarēja dzirdēt.
Es biju pārsteigts.
Mazais muļķis.
Audio mp3 fails.
https://brahbata.space/Audio/The_little ... Dutch).mp3